Betalingsverwerker Worldpay heeft een camera ontwikkeld die gezichtsherkenning bij pinbetalingen toepast. Zodra de consument afrekent en zijn pincode invoert maakt de camera in de betaalterminal een foto. Deze foto wordt vervolgens vergeleken met de foto's die in de database van Worldpay staan.

Bij elke transactie waar de pincode wordt ingevoerd maakt de "PED Cam" (Pin Entry Device Camera - pdf) namelijk een nieuwe foto van de consument, om zo de identificatie te kunnen verbeteren. De gemaakte afbeelding wordt vervolgens vergeleken met een biometrische template die eerder is opgeslagen. Dit moet een tweede authenticatielaag bieden bij het verifiëren van de identiteit van de kaartgebruiker.

WorlPay

Het nu ontwikkelde prototype bestaat uit goedkope, beschikbare technologie en heeft volgens de ontwikkelaars van het Britse Worldpay verschillende voordelen ten opzichte van andere biometrische beveiligingsmaatregelen. Zo hoeven gebruikers zich niet apart voor het systeem te registreren, omdat ze automatisch in het systeem komen als ze hun pinpas gebruiken.

Alles bij de bron; Security

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha