Google zet een nieuwe stap in de privacy-instellingen voor alle accounts. Gebruikers van zowel Android als iOS kunnen nu de opgeslagen gegevens over hun locatie, zoekgeschiedenis en andere activiteit -die bijgehouden wordt om een profiel op te bouwen- automatisch laten verwijderen.

Je kunt het opslaan van je locatiegeschiedenis en webactiviteit ook helemaal uitschakelen, maar dan mis je bepaalde functies. Ook krijg je geen persoonlijke aanbevelingen te zien. 

De nieuwe mogelijkheid wist gegevens automatisch na een vooraf ingestelde periode. Google noemt in de officiële aankondiging twee mogelijkheden om uit te kiezen. Data kan automatisch worden verwijderd na 3 of 18 maanden. Na het instellen wordt nog bewaarde data die ouder is dan je keuze ook meteen verwijderd. De zoekgigant wil zo de balans tussen nuttige aanbevelingen en privacy bewaren.

Om dit in te stellen, ga je naar de Mijn activiteit-pagina van Google. Daar kies je vervolgens voor ‘Activiteitsopties’ en kun je onder ‘Web- en app-activiteit’ automatische verwijdering inschakelen. De optie is nog niet voor andere data die het bedrijf opslaat beschikbaar, zoals je locatiegeschiedenis. De zoekgigant belooft echter dat die functionaliteit eraan komt.

Alles bij de bron; 1morething


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha