In het verleden moest je naar de instellingen van je Google Account en dan naar de pagina Uw Google-activiteit beheren en in de pagina Mijn Activiteit kon je zoekresultaten verwijderen.  

Google heeft dat proces nu directer gemaakt en rolt dit de komende weken gefaseerd uit. In plaats van in je account te duiken, kun je nu je zoekgeschiedenis zien elke keer als je iets zoekt. Wanneer je iets zoekt in Chrome, kun je de hele geschiedenis beheren zonder dat je de browser hoeft te verlaten. Op je telefoon doe je dat als volgt:

  • Zoek iets op Google en tik daarna op de drie verticale strepen links van het Google-logo
  • Selecteer Je gegevens op Google Zoeken
  • Scrol naar Je recente activiteit
  • Tik op Alle zoekactiviteit

Op de desktopversie van Chrome hoef je alleen maar op de nieuwe knop Beheer jouw gegevens in Google Zoeken te klikken en die vind je onder de knoppen 'Google zoeken' en 'Ik doe een gok' op de Google-pagina. Je kunt ook op 'Instellingen' rechts onderaan de pagina klikken en dan op Je gegevens op Google Zoeken...

Vanaf 24 oktober is Google begonnen met het uitrollen van deze wijzigingen voor Chrome op de pc en als mobiele browser. Als je ze nog niet kunt vinden, betekent het waarschijnlijk dat je app later volgt, aangezien Google dit gefaseerd uitrolt voor iOS en Android-apps. Ook wordt een soortgelijke feature volgend jaar toegevoegd aan Maps en 'andere Google-producten'.

Alles bij de bron; WebWereld


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha