×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

We leren ook online steeds beter om ons ‘steganografisch’ uit te drukken. Het zijn vooral volwassenen die zich druk maken over het verlies aan privacy bij sociale netwerken op internet de jongeren communiceren gelaagd...

...escapades worden zodanig omfloerst besproken dat de kinderen alleen meekrijgen dat Oom Henk van avonturen houdt, terwijl je teergeliefde van de hoed en de rand weet.

Voor deze techniek bestaat een mooie term: steganografie.

En we leren ook online steeds beter om ons ‘steganografisch’ uit te drukken. Dat moet ook wel, gegeven het feit dat privacy op het internet een steeds kwetsbaarder begrip wordt. Als ik een update schrijf op Facebook, moet ik laveren tussen twee uitersten. Mijn collega’s hoeven niet altijd te weten wat mij privé bezighoudt; maar als ik al te voorzichtig ben, heeft het bijhouden van een Facebook-account niet zoveel zin meer. Het gaat er immers om dat je vrienden snel op de hoogte worden gebracht van je wederwaardigheden – die dien je dus niet te verbergen.

Lees het volledige artikel bij de bron; www.volkskrant.nl 

Via de mail kreeg ik van Rina de melding dat het Volkskrant artikel heel veel lijkt op dit engelstalige blogartikel waarop Bruce Schneier vervolgend weer op reageert.

Rina bedankt voor de attendering !

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha