45PNBANNER22
Gefaciliteerd door Burgerrechtenvereniging Vrijbit

Spoof je internetactiviteit, in plaats van het te verbergen

Het verbergen van je persoonlijke informatie helpt niet meer, nu overheden en hackers alles kunnen en willen kraken. Maar er is een andere oplossing: misleiding. 

MIT-genie Steven Smith heeft onlangs tijd vrij gemaakt van zijn werk aan de Lincoln Laboratory van het MIT om de vervuiling van het webverkeer van zijn familie te automatiseren met duizenden discutabele zoekopdrachten en sitebezoek. In essentie liegt zijn code over zijn internetactiviteit tegen een ieder die daarnaar luistert. Volgens een artikel in The Atlantic gebruikt het algoritme van Smith software dat webactiviteit spooft met de naam PhantomJS, dat zoekopdrachten en websitebezoek uitvoert om een manier en in een tijdschema dat gewoon menselijk online gedrag nadoet. Welkom in het tijdperk van desinformatie, de nieuwe manier om je privacy te beschermen.

Zelfs VPN's kunnen je niet altijd beschermen. Sommige VPN's zijn al betrapt op het verkopen van data. Andere VPN's werken niet zo goed. Sommige sleutels van de encryptie die door enkele VPN's worden gebruikt zijn gecompromitteerd. Andere VPN's zijn criminelen die zich voordoen als VPN's...

...Nu onze pogingen om onze privédata te verbergen duidelijk falen, zullen we onvermijdelijk moeten vertrouwen op zulke desinformatie. Ik verwacht dat er een hele industrie op staat die plugins voor je browser aanbiedt waarmee je verkeer kan spoofen, en iets eender voor berichtenapps. Dergelijke producten zijn nu al hier en daar te krijgen. Een browser-plugin met de naam Noiszy beweert websites te bezoeken vanuit je browser, "met achterlating van misleidende footprints op het internet". Het project RuinMyHistory gebruikt een popup om random webactiviteiten te creëren.

Alles bij de bron; CompWorld