Ook (of juist?) de Piraten zijn niet veilig voor hackers. Een cybersnoodaard heeft ingebroken op de systemen van de Nederlandse Piratenpartij en heeft toegang gehad tot de backend van de site en de ledendatabase, waaronder namen en e-mailadressen, meldt de partij. Mogelijk is ook de LDAP-database gecompromitteerd. Betaalgegevens en rekeningnummers zijn voor zover bekend niet bemachtigd, aldus woordvoerder Dirk Poot.

De politieke partij doet nog naarstig onderzoek en zal ook aangifte doen bij de politie. Leden die een account hebben wordt dringend geadviseerd hun wachtwoord te wijzigen.

Alles bij de bron; WebWereld

Update;

Een hacker die toegang had verkregen tot servers van de Piratenpartij heeft vermoedelijk veel meer data buitgemaakt dan alleen de ledenadministratie. Dat meldt de Piratenpartij op zijn website na een eerste 'quick scan'.

Volgens de partij blijkt uit een eerste inventarisatie dat de aanval door een hacker veel verder is gegaan dan toegang tot het ledenbestand. Ook diensten als het forum, webmail en Etherpad, waarmee meerdere gebruikers aan documenten kunnen werken, zouden als getroffen beschouwd moeten worden.

De Piratenpartij meldt verder dat in de ledenadministratie weliswaar naw-gegevens en e-mailadressen stonden, maar dat er geen bankgegevens waren opgeslagen. Wachtwoorden zouden niet zijn ingezien en bovendien versleuteld zijn. Volgens de politieke partij moeten leden en gebruikers van zijn diensten de komende tijd rekening houden met phishingmails en andere aanvalsmethoden

Alles bij de bron; Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha