Rotterdamse boa’s gaan in burger vuilniszakken doorspitten die naast containers zijn gedumpt op zoek naar de gegevens van de eigenaar. 

De troep op straat is veel Rotterdammers een doorn in het oog. Daarom steunde in juli een meerderheid van de gemeenteraad een motie van Leefbaar Rotterdam om ’undercover boa’s gericht en vaker in te zetten om de problematiek van veelvoudige overtreders in de buitenruimte aan te pakken’.

Met undercover boa’s dus. En het gehele boa-leger kan meedoen. „Alle boa’s van Stadsbeheer kunnen handhavend optreden in burgerkleding, als zij daarvoor een vereiste training hebben gevolgd. Boa’s zullen actiematig in burgerkleding ingezet worden. Het uniform is geen verplichting.”

Er is een speciaal beleidskader waardoor dit mogelijk is. Als bijvoorbeeld andere maatregelen zoals in uniform surveilleren of extra opruimen niet helpt mag in burger worden gehandhaafd. „De inzet van boa’s in burgerkleding wordt actiematig vormgegeven, dus waar het nodig is, en zal in principe plaatsvinden binnen de reguliere roosters, dus tussen 08.00 en 23.00 uur.”

Maar waar nodig wordt ook daarbuiten gecontroleerd. „Vanwege het verrassingseffect worden acties kort van tevoren gepland en worden deze niet aangekondigd.”

Alles bij de bron; Telegraaf


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha