Senioren willen best iets van hun privacy inleveren als ze zich daardoor veiliger voelen. Zo zijn technologische snufjes, zelfs die met enig Big Brother-gehalte, in en rond het huis populair. Directeur van de KBO Manon Vanderkaa: “Ouderen leveren graag een stukje van hun privacy in als zij daardoor langer zelfstandig thuis kunnen wonen en veiliger wonen.” voor zeven van de tien ouderen geldt dit.

Vier van de tien ouderen maken gebruik van allerlei technologische snufjes die voorhanden zijn. Denk aan een videocamera bij de voordeur, een alarmsysteem dat in contact staat met een meldkamer, buitenverlichting met infrarood- en bewegingsmelders etc. De omgeving in de buurt wordt veiliger door massaal gebruik van de Whatsapp-buurtgroep, waar ook vier van de tien ouderen gebruik van maken.

Internationale ontwikkelingen hebben ook invloed op het gevoel van veiligheid. Dat veilige gevoel is bij een op de drie senioren kleiner geworden door de terroristische aanslagen van de laatste tijd. Maar liefst de helft van hen denkt hier nog wekelijks aan. Terrorisme baart bij 38% van de ouderen de meeste zorgen.

Alles bij de bron; EmerceAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha