De politiek in Middelburg eist opheldering over de privacy-rel rondom zorgloket Porthos dat zorg levert aan bewoners van Walcheren.Gemeenteambtenaren vragen daar naar medische gegevens van kinderen die onder behandeling zijn bij jeugdpsychiaters. Zowel ouders als psychiaters trekken daarover aan de bel.

Afgelopen vrijdag deden ouders hun beklag over het opvragen de vertrouwelijke gegevens. De privacy van de kinderen is volgens hen in het geding. "Ik heb geen zicht op wat er met die informatie gebeurt", zei een moeder.

Zaterdag veroordeelde de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de NVvP, de werkwijze. Volgens de NVvP missen de Walcherse gemeenten de expertise om een behandeling te evalueren.

Hebben ambtenaren wel de expertise om een goed beeld te krijgen van psychiatrische problemen? Hoe garandeert Middelburg dat de opgevraagde gegevens niet uitlekken? Worden ouders onder druk gezet om de gegevens over hun kinderen te vertellen? Lees ook: Gemeente vraagt naar vertrouwelijke informatie van kind.

Alles bij de bron; OmroepZeelandAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha