Intels zesde generatie processor slaapt nooit. De cpu’s zijn altijd alert en luisteren naar een specifiek stemcommando, zodat je je Windows 10-computer binnenkort verbaal kan inschakelen. “Cortana, wake up” neemt de functie van de oude trouwe aan-uit-knop over.

Tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco toont de chipgigant hoe z’n zesde generatie processor altijd zoekt naar dat ene zinnetje om te ontwaken uit een diepe slaapstand. De nieuwe Skylakeprocessors zijn uitgerust met een erg energiezuinige digital signal processor speciaal voor dat doel. Intel vertelde niets over eventuele speciale hardware vereisten, aldus de techwebsite Gizmodo,  maar het ziet er naar uit dat de functie kan werken in zowat alle nieuwe Windows 10-laptops met Skylake.

Uniek is de functie niet. Blijkbaar bezitten de vijfde generatie Broadwellprocessor’s dezelfde functionaliteit, maar waren Microsoft en Windows 10 nog niet klaar om daar gebruik van te maken. Google Now blijft al sinds 2013 naar de omgeving luisteren wanneer je smartphone in stand-by gaat en ook de Xbox kan met de stem geactiveerd worden.

Alles bij de bron; ZDNet


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha