Hoewel de privacycommissie drones als een "intrusieve technologie voor de privacy" beschouwt, zet ze toch het licht op groen voor de nieuwe regelgeving van minister van Mobiliteit daar rond. De commissie juicht toe dat privacy en drones op wettelijk vlak met elkaar in verband worden gebracht.

De privacycommissie vindt drones een meer ingrijpende technologie voor de privacy dan vaste camera's of gewone bewaking vanuit de lucht. Een drone is ook moeilijker opspoorbaar en de persoon die hem bestuurt is moeilijk te vinden. Het toestel kan ook bovendien informatie verzamelen in heel uiteenlopende omstandigheden. Bovendien kan een drone niet enkel filmen, maar ook communicatiesignalen afluisteren, gezichten opsporen, bewegingen registreren of abnormale verplaatsingen melden.

Ondanks al die bedenkingen geeft de privacycommissie toch een positief advies. De minister van Mobiliteit stelt nl duidelijk dat de privacywetgeving moet worden toegepast. De commissie is vooral lovend omdat de privacywetgeving in de opleiding van dronebestuurders wordt opgenomen.

Alles bij de bron; deRedactie [Thnx-2-Luc]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha