In Seattle is een ware privacyrel ontstaan omdat de gemeente vuilnismannen vuilnisbakken laat inspecteren. Op deze manier wil de stad controleren of mensen hun afval wel gescheiden inzamelen. Volgens een groep privacyvoorstanders wordt de privacy van burgers echter op een "gigantische schaal" geschonden. De groep is dan ook een rechtszaak tegen de gemeente begonnen. "Een persoon heeft een redelijke verwachting dat de inhoud van zijn of haar vuilnisbak vrij blijft van overheidsinspectie", aldus de klagers...

...Als het erop lijkt dat meer dan tien procent van het afval voedsel is, moeten de vuilnismannen een waarschuwing achterlaten waarin staat dat de burger in overtreding is.

Van januari tot en met april zijn volgens de klagers zo'n 9.000 van dergelijke waarschuwingen uitgedeeld, zo meldt de Seattle Times. Naast de privacyschending stellen de klagers dat het ook niet duidelijk voor burgers is hoe ze tegen een vermeende overtreding bezwaar kunnen maken en dat de vuilnismannen geen duidelijke manier hebben om te bepalen wat tien procent van een vuilnisbak is. "De wet maakt van vuilnismannen rechter en jury", aldus een van de advocaten.

Alles bij de bron; Security

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha