In 2013 kocht Facebook Parse. Het Parse-platform biedt software-infrastructuur voor onder andere het internet der dingen, een veld waarin ook Zuckerberg zich wil laten gelden. Samen leveren ze tools aan ontwikkelaars die toelaten om apps te maken waarmee toestellen vanop afstand worden bedient. De Roost Smart Battery is het eerste product dat zal samenwerken met Parse en Facebook. 

De batterij is uitgerust met extra sensoren en een wifi-verbinding. Steek je ze in je oude rookdetector, dan stuurt de Roost meldingen naar je smartphone wanneer het alarm af gaat. Bovendien krijg je tijdig een waarschuwing wanneer de batterij dreigt plat te lopen.

De zet van Facebook komt er op een moment dat de bewustmaking omtrent de veiligheid van het internet der dingen stilaan toeneemt. Zo stelden onderzoekers van iMinds en de KU Leuven nog net vast dat de klassieke architectuur van het internet der dingen te wensen overhoudt. De onderzoekers pleiten voor een model waarbij er zo weinig mogelijk data wordt gecentraliseerd en opensource-software de norm is. Een model waarbij een aanzienlijk deel van de IoT-catalogus gelinkt is aan Facebook druist natuurlijk rechtstreeks in tegen die vaststelling.

Naast je persoonlijke informatie en je sociale status weet Facebook binnenkort misschien ook wanneer je thuis bent en de verwarming op staat, hoe zuinig je bent, en wanneer je woonst in brand staat. En overzichtelijk kunnen we de privacy-overeenkomst van Facebook nu niet meteen noemen.

Alles bij de bron; ZDNet


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha