Een Britse politiecommissaris wil dat er in elk huis beveiligingscamera's worden opgehangen, wat moet helpen bij het oppakken van inbrekers. "Doordat gezichtsherkenningssoftware het afgelopen jaar beter is geworden kunnen we de software toepassen op de beelden van inbraken en overvallen en ze vergelijken met de beelden die we nemen als we mensen arresteren", zegt Sir Bernard Hogan-Hower, commissaris van de Metropolitan Police.

Volgens de politiecommissaris zullen criminelen de camera's niet zo snel beschadigen of uitschakelen. "De meeste criminelen zijn ongeorganiseerd en denken er niet over na", aldus de politiechef. Hoge camera's hebben als voordeel dat ze een overzicht van de omgeving hebben en niet eenvoudig kunnen worden beschadigd. Hogan-Hower merkt op dat deze overzichtsbeelden nog steeds belangrijk zijn, bijvoorbeeld om te bepalen wat er is gestolen of dat er een wapen is gebruikt. "Maar tegenwoordig is een gezicht relevanter. Dat is wat we nodig hebben."

We proberen mensen dus om een extra camera op gezichtshoogte te laten plaatsen." Wie een extra camera niet kan veroorloven krijgt het advies om de camera te verplaatsen.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha