Denkt u dat Google en Facebook veel over u weten? Er zijn bedrijven die de twee giganten doen verbleken. Zogenoemde data brokers (vrij vertaald datamakelaars) verzamelen en verkopen informatie over mensen. Van de hoeveelheid huisdieren in een gezin tot de hoeveelheid gekochte Elvis-spullen.

 De

...

Glenn Greenwald's boek 'No Place To Hide' ('De Afluisterstaat') geeft essentiële argumenten voor het belang van privacy voor de democratie. Greenwald wijst er ook op dat 'objectiviteit' een mythe is, bedoeld om echte journalistiek te neutraliseren.

De Engelse titel No Place To Hide komt uit een

...

Eneco rust vanaf maandag twee cv-monteurs uit met een Google Glass. De hightechbril geeft niet alleen informatie over de verwarmingsketel, maar ook over het energieverbruik van de klant. 

Wat zijn de voordelen van werken met een Google Glass ? 'Je kunt met de bril meteen alle informatie over de

...

De bij overheden en callcenters populaire software Nice Recording eXpress bevat ondanks een aantal patchrondes eerder dit jaar nog steeds vijf flinke kwetsbaarheden. 

Het Oostenrijkse securityadviesbureau SEC Consult wijst overheden erop de software van het Israëlische Nice Systems voorlopig even

...

Het gebruik van cameratoezicht om de openbare orde te handhaven zouden Gelderlanders belangrijker vinden dan de privacy, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland in samenwerking met EenVandaag. 

Zo vindt 81 procent het een goede zaak dat gemeentes camera's mogen ophangen. In Gelderland worden

...

TrueCrypt is een open source datakluis, die beschouwd wordt als een van de beste manieren om gevoelige gegevens te onttrekken aan spiedende ogen. Toch is er opeens ernstige onzekerheid ontstaan door een mededeling op SourceForge, een van de downloadsites die TrueCrypt aanbiedt. Bij de

...

Marktplaats blijkt privégegevens van derden mee te leveren aan mensen die hun eigen gegevens opvragen bij de verkoopsite, zo ontdekte Douwe Schmidt van Bits of Freedom, die voor zijn eigen gegevens opvroeg bij Marktplaats.

In een overzicht van 32 interacties met anderen op de site kreeg hij

...

Het verbod op YouTube dat de Turkse regering heeft ingesteld, is ongrondwettig. Dit heeft het Constitutioneel Hof in Ankara vandaag bepaald.

Voor de gemeentraadsverkiezingen eind maart waren er op de videosite YouTube afgeluisterde telefoongesprekken verspreid die erop wijzen dat premier Recep

...

Volgende week vergaderen de 28 EU-ministers van binnenlandse zaken over een Europa-brede regeling met betrekking tot gegevensbescherming, maar de kans dat ze er snel uit komen is niet groot. De kans dat er een eenduidige regeling uit de bus komt waarbij voor iedereen in alle landen de zelfde

...

Een Amerikaanse rechter heeft besloten om een hacker die de FBI hielp om cyberaanvallen af te slaan niet naar de gevangenis te sturen. De rechter sprak de hacker, bekend van hackergroep LulzSec, niet vrij, maar veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van zeven maanden.

Omdat hij al zeven maanden

...

Glenn Greenwald zegt binnenkort de grootste onthulling te zullen doen van de bestanden die door klokkenluider Edward Snowden bij de NSA werden meegenomen. Het gaat om een lijst van alle Amerikanen die het doelwit van surveillance door de NSA waren.

 "Een van de grootste vragen als het om

...

De Facebook-app heeft er binnenkort een nieuwe functie bij: de functie kan via de microfoon van je smartphone luisteren naar je omgeving en zo nagaan naar welke muziek je luistert of naar welke film je aan het kijken bent

De functie lijkt op die andere populaire app Shazam, die ook muziek herkent.

...
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Nieuwsarchief