Burgemeester Van der Laan moet alsnog foto's van gezochte criminelen op billboards publiceren. Dat vindt staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. 'Zo'n publieke schandpaal werkt afschrikwekkend en bevordert de opsporing'.

De gemeenteraad ging eerder dit jaar niet akkoord met het

...

Op het sociale netwerk Facebook worden dagelijks 2,5 miljard stukken content gepubliceerd, goed voor meer dan vijfhonderd terabytes aan data. Dat maakte Facebook bekend aan een selecte groep journalisten, onder meer die van TechCrunch.

Gebruikers delen per dag 2,7 miljard ‘likes’ uit en zetten 300

...

ritse software waarmee overheden onderzoek naar criminelen uitvoeren, blijkt op grote schaal te worden gebruikt om dissidenten op te sporen en te volgen. Meer dan twaalf landen gebruiken het spionagepakket FinSpy om journalisten en politieke tegenstanders in de gaten te houden.

Dat stellen twee

...

Vanaf morgen voert de Politie Zeeland-West-Brabant bij iedere aangehouden verdachte een uitgebreid identiteitsonderzoek uit. Bij een speciaal ingerichte 'identificatiezuil' controleren agenten, op basis van vingerafdrukken, een foto en de identiteitspapieren, of de verdachte is wie hij zegt te

...

Dit weekend wordt met de introductie van body scanner controles in Schotland,de beveiliging van de luchthaven naar een nieuw hoogtepunt getilt. Passagiers wordt bij de metaal detectoren  gevraagd om door de scanners te lopen en degenen die weigeren zullen worden uitgesloten als passagiers van het

...

PostNL is een proef begonnen met het beveiligd versturen van vertrouwelijke e-mail. De dienst zou vergelijkbaar zijn met aangetekende post waarbij de verzender zeker weet dat het bericht is ontvangen.

Een klant dient voor het verzenden van beveiligde e-mails eerst beveiligingssleutels aan te vragen bij

...

Er komen voorlopig voor een halfjaar camera's te hangen in het uitgaansgebied rond de Groest in Hilversum. Dat heeft het Hilversumse college besloten, omdat er zich de laatste maanden een aantal ernstige geweldsdelicten heeft voorgedaan in het gebied.

Eerder besloten B en W al om particuliere

...

Een privacy-app die Apple uit de App Store verwijderde is als webapplicatie teruggekeerd. De Clueful-app brengt in kaart wat andere geinstalleerde apps met persoonlijke gegevens doen. In eerste instantie was de app goedgekeurd, maar Apple besloot het programma voor nog altijd onbekende redenen

...

In een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van het actieprogramma ‘Minder regels, meer op straat’ kondigt minister Opstelten een reeks nieuwe maatregelen aan om de bureaucratie in het opsporingsapparaat verder terug te dringen.

Zo wil Opstelten dat de politie mobiele telefoons ook op naam

...

Google heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt met het ongeoorloofd plaatsen van cookies bij gebruikers van de Safari-browser. Tegenover NuZakelijk laat Brady Horowizt weten dat de fouten niet alleen een boete heeft gekost maar ook 'vertrouwen van gebruikers'.

Google blijft volhouden dat de

...

In 2009 zag ik in Washington dat bedrijven geen reclame meer maakten met hun internetsite maar met hun Facebookpagina. De reden is duidelijk. Op internet ben je als gebruiker betrekkelijk anoniem, maar op Facebook is bekend wie jij bent. Dat is voor bedrijven veel interessanter. Als je een online

...

Door een fout in de software van Tix.nl stonden via een onbeveiligde internettoegang ruim 2600 persoonlijke documenten online. Tussen de bestanden zaten kopieën van paspoorten, financiële gegevens, medische informatie van reizigers, een overlijdensakte en diverse brieven van de Duitse politie.

Dat

...

ORnet spreekt met Janneke Buitenweg, voorzitter van de ondernemingsraad van Dienst Werk en Inkomen (DIW) van gemeente Amsterdam, die vorige week in het nieuws kwam vanwege een kort geding over het al dan niet verplicht openstellen van de persoonlijke e-mailbox van werknemers van DWI.

DWI wil de

...

Eurocommissaris Neelie Kroes vindt het geen goed idee om het beheer van internet over te dragen aan het International Telecommunications Agency (ITU), een bureau dat rechtstreeks onder de Verenigde Naties valt.  Kroes is er op zich voor dat regeringen voer de hele wereld meer te zeggen krijgen over

...

De NS heeft de OV-chipkaart misbruikt om persoonsgegevens te verzamelen voor marketingdoeleinden. Ook gegevens van zogenaamd anonieme OV-chipkaarthouders zijn verzameld. Als ze hun saldo via de website van de NS activeerden, werden hun e-mailadressen voor reclamedoelen gebruikt. Dat concludeert

...