Apple is naar verluidt een iCloud aan het bouwen, maar zou je daar gebruik van willen maken wanneer het bedrijf wordt beschuldigd van het tracken van iPhone en iPad eigenaars? 

Ondertussen is ook Google aangeklaagd voor de opslag van locatiegegevens die zij verzameld van Android telefoons. Dropbox

...

Europa heeft besloten om netneutraliteit niet te regelen, dat wordt overgelaten aan de lidstaten. Matthijs van Bergen vindt dat een gemiste kans, omdat netneutraliteit een basisprincipe is van het internet.

Amerika heeft vorig jaar na vijf heftig publiek debat een regeling voor netneutraliteit

...

Clo Willaerts richt zich tot al wie roept van 'Big Brother is watching us!', ze is de auteur van Het Conversity Model.

Om het mijzelf gemakkelijk te maken deel ik, als het gaat over online en privacy, mensen in in drie categorieën.

categorie 1 heeft nog niet goed door dat wat privé is, online snel

...

Twee Amerikaanse vrouwen hebben Google aangeklaagd wegens de opslag van locatiegegevens van Android-gebruikers. De vrouwen eisen dat Google stopt met de verkoop van telefoons met Android software die de locatie van gebruikers kan volgen.

Volgens de twee vrouwen vormt het volgen van gebruikers een

...

Apple riskeert meer en omvangrijkere onderzoeken in Europa dan bij Google het geval was nadat bekend werd dat informatie van wifi-netwerken was opgeslagen bij opnames voor Street View.
Dat schrijft Bloomberg donderdag op basis van uitspraken van Europese privacywaakhonden.

Volgens Nick Graham,

...

De opslag van vingerafdrukken bij het aanvragen van een paspoort mag van de baan zijn, dat betekent niet dat gemeenten de al opgeslagen afdrukken zo maar mogen vernietigen. Dat stelt woordvoerder Vincent van Steen van het ministerie. Hij reageert hiermee op gerezen onduidelijkheid onder gemeenten en

...

Het zou goed zijn als bedrijven als Facebook, Google en Apple met een speciale privacybijsluiter komen. Dat zegt Bart Schermer, privacyjurist bij Considerati. Daarin zou dan in normalemensentaal moeten staan wat zulke bedrijven nu echt met uw persoonlijke gegevens doen. Gewoon, punt voor punt.

Want

...

Sinds 1 januari 2008 is de WPOLR overgegaan in de Wet politiegegevens. Cameratoezicht voor de handhaving van de openbare orde valt na inwerking-treding niet meer onder de Wet bescherming persoonsgegevens. 

Belangrijke wijzigingen ten opzichte van de eerdere regelgeving rondom cameratoezicht (WBP) zijn de

...
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Nieuwsarchief