Opvoeding - Minister Rouvoet presenteert vandaag zijn nota over het gezin. Die bevat niet alleen maatregelen, maar doet ook een appèl om het gezin als ’bindend verband’ in de samenleving te zien. Het individualisme zou te ver zijn doorgeschoten.

Lees verder...
...
Het verliezen van de gegevens van 25 miljoen Britten vorig jaar was slechts het topje van de ijsberg. De afgelopen twaalf maanden kreeg privacywaakhond Richard Thomas 277 meldingen dat bedrijven en overheidsinstanties vertrouwelijke informatie op straat hadden laten slingeren. De Information
...
Elke Nederlander krijgt morgen een brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat zijn medische informatie in het elektronisch patiëntdossier wordt verzameld, tenzij de burger hier bezwaar tegen maakt.

Lees verder...
...
Binnenhof fotograferen? Eng kijken naar een minister? Wild zwaaien met je armen? Niets kopen in de supermarkt?
 
Doe het niet voor een bewakingscamera. Want voor je het weet sta je met je tronie op internet bij Opsporing Verzocht. Onze concullega’s bij Geenstijl merkten gisteren met voor hun
...
Chipfabrikant NXP legt de productie van de Mifare Classic niet stil. Kwaadwillenden kunnen de chip klonen, nu er software op internet beschikbaar is waarmee dit mogelijk is.

Lees verder...
...
An anonymous reader writes "From the Download.com article: "It slows down your browsing. It makes some Web sites inaccessible for no discernible reason. It doesn't even offer you any xiao long bao or pu'er tea for your troubles. But if you want to know what life behind the Great Firewall of China
...
dtjohnson writes "A Harvard law school professor has submitted arguments on behalf of Joel Tenenbaum in RIAA v. Tenenbaum in which Professor Charles Neeson claims that the underlying law that the RIAA uses is actually a criminal, rather than civil, statute and is therefore unconstitutional.
De beveiligingswereld is in rep en roer nu er vrij beschikbare (open source) software beschikbaar is gekomen die een groot gedeelte van de elektronische toegangssleutels voor gebouwen kan kopiëren en manipuleren.

Read Full Article
Ondanks de controverse rond de beveiliging en privacy gaat de invoer van de OV-chipkaart op volle kracht vooruit. Vanaf begin 2009 is de strippenkaart taboe in de Rotterdamse metro.

Read Full Article
Google maakt het mogelijk voor websiteontwikkelaars om gebruikers in te laten loggen met behulp van hun Google-accountgegevens. Een belangrijke steun voor OpenID.

Read Full Article
Godslastering wordt als apart delict geschrapt - Het speciale artikel 147 over godslastering wordt toch uit het wetboek van strafrecht geschrapt. Het kabinet bespreekt vrijdag een voorstel van minister Hirsch Ballin (CDA) van justitie.

Lees verder...
...
Google heeft laten onderzoeken wat het effect is van overlay ads, transparante beeldadvertenties, in YouTube-filmpjes op de hersenen van kijkers. Google is eigenaar van de videosite YouTube. Uit onderzoek van het bedrijf NeuroFocus blijkt dat overlay ads, ook wel InVideo Ads genoemd, effect
...
Het Center for Democracy & Technology (CDT) vergelijkt in een 10 pagina’s tellend document (pdf) de privacymogelijkheden van Firefox 3, Internet Explorer 8 Beta 2, Google Chrome, and Safari 3. Er wordt onder meer gekeken naar de mogelijkheden om cookies te beheren en een privacymodus in te
...
De ministerraad bespreekt morgen een voorstel om het veelbesproken, maar nauwelijks gebruikte verbod op godslastering uit het Wetboek van Strafrecht te halen.
Alcatel-Lucent heeft een speciale dochteronderneming opgericht dat het gebruik van RFID-producten bij consumenten moet gaan stimuleren.

Read Full Article