Wearables Magazine probeert een goed overzicht te maken met allerlei artikelen die informatie bevatten zodat je als consument een weloverwogen keuze kunt maken voor een wearable, of het nu een fitness tracker of smartwatch betreft. In dit artikel gaan we kijken naar de privacy implicaties die al die draagbare sensoren met zich meebrengen. 

Data die betrekking heeft op je persoonlijke gezondheid en fitnessniveau is natuurlijk erg waardevol, niet alleen voor adverteerders maar denk ook aan aan de verschillende implicaties die dit zou kunnen hebben op een verzekering of contract bij een werkgever. Juist hierom is het goed in kaart brengen van de verschillende voorwaarden een goed idee. Als we kijken naar de Europese markt en de gezondheid-gerelateerde data die vorig jaar verhandeld is dan hebben het al over een marktwaarde van 315 miljard euro, aldus de Boston Consulinting Group. 

...De verschillende fabrikanten van wearables hebben natuurlijk ook hun eigen voorwaarden waarin ze beschrijven wat ze wel en niet met de data kunnen en mogen doen. Deze zijn vaak nog belangrijker om goed door te nemen omdat de drie grote platformen zo groot zijn dat je meer zekerheid hebt dat je persoonlijke data ‘veilig’ gehouden is en als het al gebruikt wordt dit in geaggregeerde, anonieme vorm gebeurt. De voorwaarden van de grote en meest bekende fabrikanten vind je hier:....

Op dit moment zijn er nog geen duidelijke voorbeelden waaruit blijkt dat je jezelf erg zorgen moet maken over de data die de verschillende wearables over je verzamelen. Toch weten we allemaal dat een fietsverzekering duurder is in een gebied waar er meer fietsen gestolen worden, en dus kan het zomaar zijn dat bepaalde zorgverzekeringen duurder gaan worden voor mensen die in een gebied wonen waarvan er, op basis van Jawbone of Fitbit data, bekend is dat de meeste mensen een stuk minder dan de aangeraden 10.000 stappen per dag zetten. Het is in ieder geval iets om in de gaten te houden, en hoewel je er als eindgebruiker niet al te veel invloed op hebt kun je er dus eventueel wel voor kiezen niet aan mee te werken.

Alles bij de bron; WearablesMag


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!