Belgische paspoorten bevatten al een rfid-chip met een foto en een digitale handtekening. Vanaf 2012 komen daar twee vingerafdrukken bij. De maatregel volgt na een Europese richtlijn uit 2004, waarin staat dat alle Europese paspoorten minimaal een digitale handtekening en de scans van twee wijsvingers bevatten.

Belgen moeten hun vingerafdrukken achterlaten bij een aanvraag op het gemeentehuis. Ook zal ter plekke een foto worden gemaakt. Het is niet bekend of de gegevens ook worden opgeslagen in een centrale database; het Ministerie van Buitenlandse Zaken, was telefonisch niet bereikbaar. Uit een eerdere verklaring blijkt echter dat de Belgische regering niet de intentie heeft om biometrische gegevens voor lange tijd op te slaan in een lokale databank.

Alles bij de bron; tweakers 

Het belang v Limburg meldt aanvullend;

Elk internationaal paspoort dat door ons land wordt uitgereikt, bevat een chip die verstopt zit in de kartonnen kaft. De chip kan verschillende biometrische gegevens opslaan zoals persoonlijke informatie, een foto die gezichtsherkenning mogelijk maakt, vingerafdrukken, maar ook bijvoorbeeld een irisscan. 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha