Alle sporen van digitale vingerafdrukken in gemeentelijke paspoortsystemen zijn pas tegen oktober volgend jaar verwijderd. Fox IT heeft in opdracht van de onderhouder van de decentrale databases met vingerafdrukken, Morpho, onderzocht op welke manier het beste alle vingerafdrukken uit de gemeentelijke systemen zijn te verwijderen.

De verwijderingsoperatie gaat een jaar in beslag nemen. De eerste stap voor de datavernietiging is de implementatie van een "systeemupdate",die ervoor moet zorgen dat de vingerafdrukken waarvan de bewaartermijn is verstreken, uit de betreffende database worden verwijderd. 

In een volgende fase wordt er gekeken welke residusporen er van de versleutelde vingerafdrukken zijn achtergebleven op de harde schijven van de reisdocumentenadministraties. Die restanten moeten dan ook worden verwijderd. Verder wordt er een andere backup systematiek ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de gegevens ook uit de backup worden verwijderd.

...Vanaf 1 oktober 2012 worden niet alleen de vingerafdrukken vernietigd. Een algehele wisoperatie geldt ook voor alle overige aanvraaggegevens voor een nieuw als die langer dan 11 jaar zijn opgeslagen.

Alles bij de bron; webwereld 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha