Een industrieel ontwerper heeft een pleister ontwikkeld die een nep-vingerafdruk bevat en eenvoudig kan worden weggegooid en vervangen. Volgens Mian Wei moeten zijn nep-vingerafdrukken diefstal en biometrische surveillance tegengaan. "Je kunt je gezicht photoshoppen, maar je vingerafdrukken kun je niet veranderen. En je laat ze op alles wat je aanraakt achter", aldus Wei in een interview met Vice Magazine. De ontwerper besloot daarom een biometrisch privacyproduct te ontwikkelen dat mensen in de 'echte wereld' kunnen gebruiken.

De nep-vingerafdrukken op de pleisters zijn gemaakt van siliconen en vezels en bestaan uit willekeurige lijnen. Hoewel ze niet de karakteristieke patronen van een echte vingerafdruk hebben zijn ze goed genoeg om bijvoorbeeld een iPhone via Touch ID te vergrendelen en te ontgrendelen. Daarnaast is de afdruk van de nep-vingerafdruk op een voorwerp bijna niet als vingerafdruk te herkennen en al helemaal niet te klonen. 

Of de Identity-pleister ook op de markt verschijnt is nog onduidelijk. Wei zou inmiddels hierover met een partij in gesprek zijn.

Bron; SecurityAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha