Volgens Luckas Vander Taelen lijken de hardste schreeuwers tegen de vingerafdrukken van Jan Jambon hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ondergeschikt te maken aan hun ideologie.
'Onze privacy bestaat al lang niet meer. We hebben ze zelf te grabbel gegooid.'..

...Of willen we misschien terug naar de tijd dat een identiteitskaart nog echt een kartonnen kaartje was, dat na enige jaren in een portefeuille stilaan tot stof terugkeerde? 

Het idee van Jambon zal waarschijnlijk niet veel opleveren in de strijd tegen slimme terroristen. Maar baat het niet, dan schaadt het eigenlijk ook niet. Want onze privacy bestaat al lang niet meer. We hebben ze zelf te grabbel gegooid. We houden er op dat vlak een bijzonder dubbelzinnige houding op na. We vertellen zowat alles over onszelf aan de sociale media en gooien wat ons het liefst is te kijk voor iedereen. We gebruiken zonder scrupules kortingskaarten die ons koopgedrag registreren. Op Facebook strooien we zonder enige terughoudendheid likes uit die de basis vormen van algoritmes die doorverkocht worden aan adverteerders.

Maar onze vingertoppen, ho maar! Die behoren blijkbaar tot onze diepste intimiteit. Ook bij ons lijken de hardste schreeuwers tegen de vingerafdrukken van Jambon hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ondergeschikt te maken aan hun ideologie. Dan lijken we allemaal wel Donald Trumps, die niet geloven dat er iets goed te verwachten valt van de overheid en die het liefst van al zouden zien verdwijnen.

Alles bij de bron; Knack [Thnx-2Luc]Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha