Het openbaar ministerie heeft voor de rechtbank van Antwerpen maandag achttien maanden cel en 600 euro boete gevorderd voor Vitali P.  De Oekraïner heeft zeven diefstallen gepleegd in verschillende Kruidvat-filialen. Bij zijn arrestatie bleek dat hij zijn vingertoppen gevijld had om identificatie te bemoeilijken.

De beklaagde werd op 6 februari 2015 op heterdaad betrapt in het Kruidvat van Kontich. Hij had twee tassen bij, die vanbinnen bekleed waren met aluminiumfolie om de beveiligingssystemen van de winkel te omzeilen. De politie stelde vast dat zijn vingertoppen wel heel glad waren en vermoedde dat hij ze had gevijld om het afnemen van goede vingerafdrukken te bemoeilijken. Analyse van de bewakingsbeelden kon hem aan nog zes andere diefstallen linken in Kruidvat-filialen in Berlaar, Kalmthout, Heusden-Zolder en Geraardsbergen in de periode december 2014-februari 2015.

Vitali bekende aanvankelijk enkel de diefstal waarbij hij betrapt werd, maar gaf later ook de andere feiten toe. Het totale nadeel voor Kruidvat bedraagt bijna 7.000 euro, een bedrag dat de winkelketen terugvordert van de beklaagde. Her vonnis wordt uitgesproken op 13 juli.

Alles bij de bron; deStandaard


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha