Op een campus in de Amerikaanse staat South Dakota hoeven studenten niet langer meer contant geld of een creditcard bij zich te hebben. De universiteit experimenteert met een nieuwe betaalmethode: afrekenen met een vingerafdruk. De methode is ontwikkeld door het Nederlandse Hanscan.

Een student die boodschappen wil betalen, moet zijn vinger op een apparaatje leggen dat controleert of er hemoglobine aanwezig is. Er moet bloed door de vinger stromen. Na de betaling krijgt de student een betalingsbewijs via de mail toegestuurd.

Het gebruik van vingerafdrukken als identificatiemethode is niet nieuw, maar dit project is uniek omdat het een extra beveiliging heeft ingebouwd. Het controleert de aanwezigheid van een hartslag. Het experiment maakt gebruik van biocryptologie, een combinatie van biometrie en cryptologie. Van iedere gebruiker wordt een biometrische scan gemaakt, die persoonlijke informatie opslaat. De gegevens worden vervolgens versleuteld, waardoor de privacy van de klant beter is beschermd.

Alles bij de bron; NOS


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha