thumb BodyscanDe Transport Security Administration (TSA) gaat de bodyscanners die men de afgelopen jaren op de Amerikaanse luchthavens had geïnstalleerd, weer weghalen. De op grote schaal geïnstalleerde apparatuur toonde onverbloemd het naakte lichaam van de reiziger wat leidde tot een regen van klachten bij zowel de TSA als de politiek in de VS. 


Een en ander betekende in de ogen van het congres een aanzienlijke inbreuk op de privacy van de luchtreiziger. Daarom stelde men een termijn vast waarin de apparatuur zodanig aangepast diende te worden dat er geen details, maar meer een vaag beeld en een omtrek van de reiziger te zien zou moeten zijn via de scanners.

Het is OSI Systems, het bedrijf dat de verbeterde software zou moeten schrijven, echter niet gelukt om binnen de daartoe gestelde termijn de sofware zodanig te herschrijven dat er een meer neutraal beeld van de gescande passagier te zien was. 
De Rapiscan machines zullen niet worden vernietigd, maar worden 'opgeslagen totdat ze kunnen worden ingezet op andere plaatsen binnen de overheid.' 

Alles bij de bron; Telegraaf


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha