Terwijl de X-ray bodyscanners op luchthavens zorgen baren over een mogelijke verhoging van gevallen van kanker , heeft een veiliger type scanner een ander probleem: de hoge mate van valse alarmen. Deze scanner, bekend als de millimeter-wave machine, maakt gebruik van low-level elektromagnetische golven die, in tegenstelling tot rontgen-stralen, niet in verband gebracht worden met kanker.

Frankrijk en Duitsland, hebben besloten de millimeter-wave scanners als gevolg van valse alarmen veroorzaakt door plooien in kleding, buttons en zelfs zweet af te zien. In Duitsland, bedroeg het aantal vals-positives 54 procent en Jan Korte, een Duits parlementslid die zich richt op de binnenlandse veiligheid, noemde het 'een gebrekkig product. "

Voor de millimeter-wave-machines, een complicerende factor is het nieuwe privacy software die in veel landen geïnstalleerd na een publieke verontwaardiging op grafische beelden van de scanners. Ook vormen zij een belemmering voor het verlagen van de vals-alarm rate, zeggen de onderzoekers. De machines mogen geen afbeeldingen opslaan of gegevens, die zouden bruikbaar zijn om de software te leren hoe echte bedreigingen te onderscheiden zijn van valse. 

Het probleem van de valse alarmen komt neer op de fundamentele natuurkunde. Millimeter golven dringen kleding en gereflecteerd objecten. Maar vanwege hun frequentie, weerkaatsen millimeter golven ook op het water, de oorzaak vd zweetfouten die de scanner aanziet voor een potentieel gevaarlijke object, X-stralen, die werken op een hogere frequentie, onderscheiden het water gemakkelijker. 

 Daarnaast, dringen millimeter waves anders door kleding materiaal en lagen kleding, wat leidde tot een vals alarm. 

Alles bij de bron; AlaskaDispatch & hier de googliaanse vertaling 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha