Een arts uit Huddersfield is geschokt door de beslissing van de regering om de body-scanners op luchthavens te verplichten ondanks dat de EU nu juist de machines gaat checken op gezondheidsrisico's. 

 De oogarts weigerde een body-scan te ondergaan op Manchester Airport en werd daaromniet toegelaten op zijn vlucht. De arts is van mening dat de machines een gevaarlijke hoeveelheid straling afgeven en ook onethisch zijn omdat ze een beeld creëren van het naakte lichaam van de gescande persoon. 

 Ondanks dat de EU-lidstaten geen machines  meer zullen installeren de komende jaren totdat een volledige wetenschappelijke risico-evaluatie is uitgevoerd heeft de Britse regering besloten om de scans in de tussentijd verplicht te maken. 

 "De Britse regering lijkt zich minder over zijn burgers te bekommeren dan de VS, als iemand daar of elders een scan weigert is dat geen probleem. Waarom in het VK dan wel ? En gaat de regering ons over twintig jaar schadeloos stellen als blijkt dat we door de body-scanners misvormde kinderen op de wereld zetten ? Volgens mij is het allemaal een kwestie van geld, een machine is goedkoper dan een beveiliger van vlees & bloed en het gezondheids risico moet daarvoor wijken.

Alles bij de (engelstalige) bron; theexaminer


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha