Google heeft een experimentele polsband ontwikkeld voor de medische wereld. Het apparaat kan onder andere worden gebruikt voor klinische tests en medicijnproeven. Het experimentele apparaat kan op dit moment de hartslag, het hartritme en de lichaamstemperatuur meten. Daarnaast kan het rekening houden met omgevingsfactoren, zoals licht- en geluidsniveaus.

Het meten van de hartslag is niet nieuw. Er bestaan tegenwoordig al diverse wearables van technologiefabrikanten die dat kunnen. Volgens Google gaat het hierbij echter om apparaten die niet nauwkeurig genoeg zijn voor onderzoek.

Google poogt met de polsband om doktors een helpende hand te bieden in het analyseren van de toestand van de patiënt. De technologiereus werkt de komende tijd met wetenschappelijke onderzoekers en medicijnfabrikanten om de accuraatheid verder te testen en om de polsband te mogen gebruiken van medische instanties, aldus Bloomberg. De eerste testen met de polsband starten deze zomer. Een consumentenversie zit voorlopig niet in de pijplijn.

Alles bij de bron; Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha