De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus zijn wellicht toch niet zo veilig als de fabrikant ons voorhoudt. Het blijkt namelijk kinderlijk eenvoudig om de gezichtsherkenningssoftware voor de gek te houden.  Het enige ingrediënt dat je nodig hebt is een foto van de eigenaar...

... naast de welbekende pincode, wachtwoord of tekenpatroon komen de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus met drie vormen van biometrische beveiliging: vingerafdrukscanner, irisscanner en gezichtsherkenningstechnologie. De laatste blijkt een zwakke schakel te zijn in Samsungs geavanceerde beveiligingsopties.

Het idee erachter is simpel: je houdt je gezicht voor de front-facing camera alsof je een selfie wilt schieten, de software scant en identificeert de contouren van je gezicht en bij een positieve match wordt het toestel ontgrendeld. De gezichtsherkenningssoftware is echter makkelijk voor de gek te houden. Hoe? Door een foto van de eigenaar voor de sensoren van de Galaxy S8 (Plus) te houden. De software scant de foto, denkt dat de eigenaar van het toestel in beeld is en ontgrendelt het toestel. Op internet gaat momenteel een video de ronde waarin dit wordt gedemonstreerd.

Alles bij de bron; Foon4U