Facebook is eigenaar van de grootste fotodatabank ter wereld met maar één doel: zoveel mogelijk geld verdienen met die kiekjes. Daarom wil het sociale netwerk weten wie al die mensen zijn op de foto’s. In tijdschrift Science meldden ontwikkelaars van Facebook dat DeepFace, zoals de gezichtsherkenningstechnologie heet, automatisch gezichten gaat herkennen en taggen. Wie door DeepFace herkend wordt, krijgt een melding en kan weigeren getagd te worden. Het gezicht wordt dan onherkenbaar gemaakt.

De technologie, is in korte tijd veel beter geworden en is nu al in staat om mensen op foto’s net zo goed te herkennen als mensen dat zelf kunnen. DeepFace kan de 400 miljoen foto’s die dagelijks worden geüpload ook bewerken en herkent gezichten in menigtes op festivals of bij sportwedstrijden.

Alles bij de bron; WelIngelichteKringen

Update;

Facebook reageert intussen dat de sociaalnetwerksite de functie in de EU niet gebruikt. "In de EU (en dus ook in België) gebruikt Facebook geen Tag Suggest en maakt Facebook ook geen gebruik van templates van het gezicht van een persoon om vrienden te helpen hem/haar te identificeren in foto's. In de VS kunnen Facebook gebruikers wel gebruik maken van Tag Suggest."

Update via HLN [Thnx-2-Luc]