Het bedrijf Realeyes werkt aan een systeem dat webcamsoftware voor het lezen van oogbewegingen combineert met emotionele analyse. Naargelang de gelaatsuitdrukking, de stand van de ogen en de analyse van andere gelaatstrekken zoals de wenkbrauwen, de mond en de neusvleugels en dit in combinatie met slimme algoritmes die de wijzigingen in het gelaat analyseert, kan Realeyes de gemoedstoestand van een persoon interpreteren: een kwantitatieve schat waar productmanagers veel geld voor overhebben.

Stel u even het volgende voor: terwijl u op een website surft verschijnt plots een advertentie voor pikante lingerie. U klikt er niet op, maar glimlacht even en surft verder. Ook op de volgende pagina’s die u bezoekt staat dezelfde advertentie, maar in een steeds pikantere versie. Twee, drie websites verder hebt u er genoeg van en verschijnt op uw gezicht een duidelijk verveelde grimas. ‘Sorry dat we zo aandrongen’, leest de advertentie nu, waarna ze voor goed uit uw internetsessie verdwijnt.

Sony hoopt met deze technologie zijn games nog interessanter en spannender te maken; ook Philips plant de introductie van camera’s in de wiegen van pasgeborenen, kwestie van de baby’s 24 uur per dag in het oog te kunnen houden.

Alles bij de bron;  express.be