Netatmo heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de sluier gelicht van Welcome, een slimme bewakingscamera die al je huisgenoten kan herkennen dankzij gezichtsherkenning.

Wanneer Welcome een bekend gezicht herkent, stuurt hij de naam van de persoon door naar je smartphone, zodat je bijvoorbeeld op het werk verwittigd wordt wanneer je kinderen thuis zijn van hun schooldag. Verschijnt er een onbekend persoon in Welcome zijn vizier, dan stuurt hij eveneens een melding, zodat je het ook weet wanneer er iemand binnenkomt die niets in je huis te zoeken heeft.

De Netatmo Welcome schiet panoramische beelden van 130 graden in een Full HD-resolutie. De camera is verder voorzien van een infraroodled voor nachtzicht, ingebouwde microfoon, wifi- en ethernetverbinding, en een microSD-kaart.

De camera beschikt ten slotte over de nodige privacyinstellingen om het gebruik helemaal naar jouw wens te personaliseren. Zo kan je voor elk gezinslid beslissen of er al dan niet een bericht moet worden gestuurd wanneer de persoon wordt gedetecteerd. Je kan eveneens instellen of videobeelden worden opgeslagen of niet. De gegevens worden lokaal bewaard op de SD-kaart, en niet in de cloud.

Alles bij de bron; ZDNet