Op woensdag 5 oktober vindt er bij het Mondiaal Centrum Haarlem een debat plaats over de privacy van burgers in relatie tot de nieuwste ontwikkelingen met gezichtsscans en vingerafdrukken in paspoorten.

De laatste 10 jaar leek de gemiddelde Nederlander niet erg geïnteresseerd in het onderwerp privacy. Het maatschappelijke klimaat sinds 11 september 2001 maakte het voor politici mogelijk om de ene na de andere privacyschendende maatregel door te voeren. In tegenstelling tot inwoners van ons omringende landen, leek de Nederlander zich daar niet druk over te maken. Dit jaar lijkt er echter sprake te zijn van een ommekeer. 

Sprekers van Meldpunt Misbruik Identificatieplicht en Privacy First vertellen ons hoe het biometrisch paspoort tot stand kwam en wat de gevolgen zijn. Daarna volgt een debat met (onder meer) de Tweede Kamerleden Pierre Heijnen (PvdA), Gerard Schouw (D66) en Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) (o.v.b.) en de Vereniging Vrijbit. Het debat staat onder leiding van Cornelis Mooij (oud wethouder en oud gedeputeerde namens de VVD).

Aanvang: 20.00 uur. Toegang € 3,00.
Kaarten zijn telefonisch te bestellen op 023 5423540 of via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha