Google gaat sociale signalen in zijn zoekresultaten te integreren. Sociale netwerken hebben waarschijnlijk een directe invloed op je ranking in Google. Maar met Social Search gaat de integratie enkele stappen verder. Net als Bing wilt Google informatie van je vrienden een opvallende plaats geven in je zoekresultaten. 

Vanaf volgende week zal Social Search in 19 talen worden gelanceerd. Om je resultaten op maat te geven zal Google gegevens van alle Google producten in je account gebruiken: Google Buzz, Google Reader, Gmail, Google Contacts, enz. Dit sociale netwerk van Google wordt gecombineerd met gegevens van Twitter, wanneer je dat kanaal linkt aan je Google Account.

Omdat Google bijna al zijn producten gebruikt voor Social Search kan je best je privacy instellingen eens nakijken. Om een overzicht te krijgen van de informatie die Google zal gebruiken kan je naar het Google Dashboard. gaan. Die website geeft je een overzicht van de sociale producten van Google die je gebruikt en de informatie die je op dit moment deelt.

Lees alles bij de bron: zoekmachine.marketing