Android op je telefoon, in je huis, in je auto: Android overal, dat was de rode draad tijdens Googles keynote op de I/O-conferentie gisteren. Tel daarbij de macht van Google op andere domeinen en je spreekt niet alleen van 'Android overal', maar van 'Google overal'. 

Meer dan ooit is het doel van het bedrijf om echt overal aanwezig te zijn. Gisteren lag de nadruk op het besturingssysteem Android, dat je zal volgen van je telefoon over je laptop naar je tv, horloge, auto of huis. Met de rugdekking van Googles alomtegenwoordigheid op het internet, zijn enorme 'cloud', en de inspanningen van het bedrijf in meer futuristische dingen als robotica en ruimtevaart, zit de techreus alvast in een bijzonder sterke positie.

...Een ouderwets techmogol-imago nastreven, is een anachronisme. Het feit dat op de ontwikkelaarsconferentie van gisteren activisten van divers pluimage hun ongenoegen kwamen uiten over Google is een teken aan de wand: waar de ene Googles negatieve invloed op de huizenmarkt van San Francisco kwam aankaarten, riep de andere voor het Google-hoofdkwartier op tot netneutraliteit en toeterde nog een andere tijdens de keynote dat Google "een totalitair bedrijf is" dat "werkt voor de NSA en CIA" en dat "robots bouwt die mensen doden". Laat dat een belangrijk signaal zijn voor de Californische techgigant: de stap van 'don't be evil' naar 'don't be Google' is bijzonder klein.

Alles bij de bron; HLN