Google en Verizon zijn dicht bij een overeenkomst die ervoor moet zorgen dat internetabonnees van de provider sneller toegang krijgen tot diensten van Google. De deal krijgt felle kritiek.

Google zou Verizon dan betalen om bijvoorbeeld het downloaden van filmpjes van YouTube voorrang te geven op het net boven diensten van andere aanbieders. Daarmee doet Google een rechtstreekse aanval op de zogeheten netneutraliteit.

Volgens burgerrechtenbeweging Free Press betekent de deal het einde van het 'do no evil' tijdperk van Google. "Als dit waar is, is het een brutale greep naar marktmacht van twee monopolistische spelers. Dergelijk misbruik van het open internet zou het einde betekenen van Google's missie om geen kwaad te doen", aldus Josh Silver van Free Press.

Lees het volledige artikel bij de bron; www.webwereld.nl

Update;

Zowel Verizon als Google hebben inmiddels ontkend bezig te zijn met een dergelijk plan. Volgens de Wall Street Journal blijft de journalist van The New York Times bij zijn verhaal dat gebaseerd is op anonieme bronnen die aanwezig zijn geweest bij de gesprekken.

Sinds eind 2009 wordt er in Amerika namelijk al gesproken over netneutraliteit en hoe die behouden moet worden in de toekomst. Google schreef toen al in een blog dat er gesprekken waren met Verizon.

Update bron; www.nu.nl 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha