Brein heeft met acht verschillende uploaders een schikking getroffen, voor een bedrag van 60.000 euro in totaal. Het gaat om 8 uploaders die betrokken waren bij een privétorrenttracker die voornamelijk bestemd was voor Nederlanders.

Dat meldt TorrentFreak op basis van een bericht dat door de antipiraterijorganisatie online is gezet. De schikking is getroffen nadat de rechtbank van Zeeland-West-Brabant een onmiddellijke stop op het uploaden van content op de torrenttracker verordonneerde. Een deel van dat bedrag kan nog worden kwijtgescholden als de uploaders zich onthouden van verdere auteursrechtschendingen. Naast de torrenttracker werd er overigens ook nog een schikking getroffen met twee uploaders die via een ongelicenseerd internetradiostation muziek verspreiden.

Brein heeft in de afgelopen tijd veel schikkingen getroffen met uploaders van auteursrechtelijk beschermd materiaal. De organisatie heeft te kennen gegeven dat het aanklagen van grote uploaders haar belangrijkste strategie is in de strijd tegen piraterij.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha