In de afgelopen week ontving Google 19 miljoen verwijderverzoeken. In dezelfde week van 2015 waren dat er nog 8 miljoen, terwijl het in 2014 rond de 6 miljoen waren. Met de verzoeken proberen bedrijven downloads naar bijvoorbeeld films, series en muziek uit de Google-zoekresultaten te halen. Veel van deze berichten worden geautomatiseerd naar Google verzonden.

Steeds meer Belgen sluiten "internetverzekering" af

Eén van de veroorzakers van deze geautomatiseerde aanvragen komt wellicht van bedrijven die internetverzekeringen aanbieden. Je krijgt dan heel concrete hulp als je opduikt in een ongewenst filmpje op internet of als je via internet wordt gepest. In zo'n geval probeert de verzekeraar de schade zo snel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door aan YouTube te vragen om het filmpje eraf te halen. Klanten krijgen ook advies hoe ze moeten reageren om erger te voorkomen. 

Op langere termijn proberen IT'ers ervoor te zorgen dat als mensen jouw naam opzoeken op internet, het beschamende filmpje niet meer bovenaan staat in de zoekresultaten, maar pas ergens op pagina 20, in de hoop dat niemand het ooit nog oprakelt. Een internetverzekering kost voor een particulier rond de 100 euro per jaar.

Alles bij de bron; NU & deRedactie

 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha