Geolocalisatie biedt ook in de Londense metro belangrijke mogelijkheden. Dat is gebleken uit tests die door Transport for London (TfL), het openbare vervoerbedrijf van de Britse hoofdstad, eind vorig jaar gedurende een periode van vier weken in de metro werden opgezet.

Opgemerkt wordt dat de tests, waarbij vierenvijftig van de 270 Londense metrostations werden betrokken, bijzonder veel informatie kunnen aanreiken die de basis zou kunnen leggen voor een belangrijke verbetering van de ervaring van de reiziger. De verzamelde gegevens zouden echter ook gebruikt worden om reclame-campagnes op een efficiëntere manier in te zetten.

Bij de tests werd gebruik gemaakt van gegevens die werden verzameld van mobiele apparaten met een actieve draadloze verbinding, die door het wifi-netwerk van de metro kan worden opgevangen.

Aan de hand van die data was het Londense vervoerbedrijf naar eigen zeggen in staat om de individuele verplaatsingen te identificeren die de reiziger door het metro-netwerk maakte. Er wordt aan toegevoegd dat het zelfs mogelijk bleek om in een individueel metrostation de exacte locatie van de reiziger te bepalen. 

“Dergelijke logistieke verbeteringen kunnen uiteraard belangrijke voordelen inhouden voor de passagiers, maar ook zou zijn nagekeken of de verzameling van de gegevens bijkomende reclame-inkomsten zouden kunnen genereren,” benadrukt de nieuwssite Gizmodo, die de gegevens over de experimenten had opgevraagd.

“Aangezien de data tot een betere analyse van de gebruikers van de metro zal leiden, zou het systeem het Londense openbaar vervoerbedrijf honderden miljoenen pond extra inkomsten kunnen opleveren.” 

Alles bij de bron; Express [Thnx-2-Luc]