Veel ouders hebben zorgen over het internetgebruik van hun kind. Ze zijn bang dat ze websites bezoeken die niet bedoeld zijn voor minderjarigen of dat ze in contact komen met onbekenden. Er zijn inmiddels flink wat mogelijkheden die je als ouder meer inzicht geven in het internetgebruik van je kind. 

Pedagoog Krista Okma vindt het alleen voor kleine kinderen zinvol. "Een beveiligde browser instellen als ouder is logisch, maar bij iets oudere kinderen is het vooral belangrijk dat je met je kind praat over hun ervaringen. Je moet je kinderen ook los durven laten" volgens Okma. "Leer ze er mee omgaan en kijk af en toe mee." Het heeft volgens Okma geen zin om er als ouder te veel bovenop te zitten. “Kinderen hebben net als partners recht op privacy. Ze moeten online fouten kunnen maken maar ze moeten er dan wel over durven te praten.”

Heel nieuw is het niet, volgens onze techblogger Nina Verberne. “Al jaren zijn er verschillende apps en diensten om te zien wat je kind online uitspookt en hoe lang. Ook kun je met deze diensten websites blokkeren of een tijdslot geven. Het grootste probleem is dat je als ouder niet kunt controleren wat er inhoudelijk wordt gedeeld.”

Alles bij de bron; RTL