Look Around is Apple’s antwoord op Google Street View. Daarin worden alle nummerborden keurig vervaagd. Dat is bij Apple niet het geval. Meer dan 10 procent van de nummerplaten van auto’s zijn niet geblurred op Apple’s Look Around, stelt Twitteraar Inti de Ceukelaire

Een van de grootste problemen hiervan is dat alleen Apple-gebruikers kunnen checken of hun nummerbord op de service staat. Hij stelt voor dat je dus aan een Apple-gebruiker vraagt of hij of zij je privacy wil controleren.

Het verzoek om jouw nummerplaat te blurren op Apple’s Look Around moet je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het nummerbord van Inti stond ook op de dienst en die werd na een week weer verwijderd.

De Ceukelaire waarschuwt zijn Twitter-volgers ook voor eventuele gevaren. Zo is het volgens hem voor criminelen makkelijk om je gegevens te gebruiken. Zo kunnen zij met simpele software precies uitvogelen waar je geweest bent. 

Daarnaast viel hem wat andere zaken op. Zo werden nummerborden van auto’s op een hellende vlak minder vaak geblurred. Dat gold ook voor auto’s met een ongewone vorm of felle kleur en bestelbussen. Ook ‘merkwaardige’ gevormde nummerplaten zoals die van brommers werden minder vaak vervaagd.

Alles bij de bron; One-more-thing