Sinds iOS 13 krijgen gebruikers gedetailleerdere meldingen over apps die locatiegegevens gebruiken. Sommige ontwikkelaars klagen dat er te veel waarschuwingen worden uitgestuurd door Apple. Het bedrijf reageert nu op de klachten....

....Heb je in eerste instantie toestemming gegeven, dan kun je je keuze bij de tweede melding nog wijzigen. Je krijgt dan een kaartje te zien met alle momenten waarop een app je locatie heeft opgevraagd. Vind je dat te vaak, dan wijzig je je instellingen. Overigens kon dit al via de Instellingen-app, maar werd er geen tweede melding vanuit Apple gestuurd. Een doel van Apple is om de locatietracking van gebruikers te beperken. Door ontwikkelaars voor het blok te zetten zet Apple daar druk op. 

In iOS 13 voegt Apple enkele nieuwe privacyfuncties toe. Zo kun je nu ook éénmalig toestemming geven voor het gebruik van je locatie. Meer weten welke functies Apple heeft toegevoegd? Check dan ons iOS 13 en privacy-overzicht.

Alles bij de bron; ICulture


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha