In het terreurdossier zijn gisteren in totaal vijf mensen opgepakt. Het gaat onder meer om Mohamed Abrini, van wie de kans bestaat dat hij "de man met het hoedje" is van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. 

En ook Osama Krayem werd opgepakt. Hij is gefilmd in het station Pétillon toen hij daar een kort gesprek had met Khalid El Bakraoui, die zichzelf kort daarop opblies in Maalbeek. De speurders kwamen Krayem - die opgroeide in de Zweedse stad Malmö - op het spoor met de hulp van de Zweedse inlichtingendiensten, die de echte naam van de Syriëstrijder doorgaven: Naïm al-Hamed.

Meerdere elementen hebben geleid tot het terugvinden van de man in ons land, zo verneemt VRT Nieuws uit goede bron. Zo werd zijn DNA teruggevonden in de flat aan de Max Roosstraat in Schaarbeek van waaruit de drie terroristen zijn vertrokken naar de luchthaven van Zaventem. Daarnaast speelde ook een Facebookbericht mee dat Krayem eerder deze week stuurde naar zijn jongere broer Anas.

En dan zijn er nog de beelden in het Brusselse shoppingcenter City 2, waarop te zien is hoe hij daar de koffers kocht die de terroristen in Zaventem hebben laten ontploffen. De speurders hebben bovendien veel informatie gevonden op de laptop van zelfmoordterrorist Ibrahim El Bakraoui, die werd teruggevonden in een vuilnisbak in de Max Roosstraat. 

Alles bij de bron; deRedactieAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha