Het platform voor gestolen en gevonden mobiele telefoons is in de afgelopen jaren onder de naam Telefooncheck uitgegroeid tot de grootste database van Nederland, de service zal nu verdergaan als MobiMY.

U kunt nog steeds uw gestolen of verloren telefoon registreren met uw IMEI-nummer of een gevonden telefoon doorgeven. De nieuwe website biedt hiernaast nu ook de mogelijkheid om uw telefoon te beschermen. Registreer uw IMEI-nummer zodat er geen misbruik kan worden gemaakt van uw mobiele telefoon en om aan te tonen dat u de eigenaar bent. Deze registratie zorgt ervoor dat u - bij verlies of diefstal - over de juiste informatie beschikt om het toestel bijvoorbeeld te blokkeren bij uw telefoonprovider.

Met deze uitbreiding is de kans veel groter dat u uw toestel terugkrijgt. Verliest u het toestel of wordt het gestolen, dan zal dit via MobiMY bekend worden gemaakt bij meer dan 95 telecom providers. 

Telefooncheck gaat ook verder, maar nu als een echte ‘check’ website op www.telefooncheck.nl. Bij het uitvoeren van een Telefooncheck [niet gratis] krijgt u een volledig rapport met de bij ons bekende geschiedenis van het toestel. Via dit rapport kunt u zien wat er met een toestel is gebeurd, o.a.:

  • Klopt het model en type toestel? 
  • Is het toestel gestolen?
  • Is het toestel verloren?
  • Is het toestel geblokkeerd bij een van de aangesloten telecom providers?

Heeft u een check gedaan, dan krijgt u gedurende 7 dagen na het checken automatisch updates wanneer er iets verandert. Tevens krijgt u een unieke code, die u bijvoorbeeld bij verkoop op Marktplaats kunt verstrekken, zodat een potentiële koper het rapport kan controleren op echtheid.  

Telefooncheck heeft ervaring opgebouwd met belangrijke partners en schakels, waaronder de consument, de politie, winkeliers, recyclers en telecom providers. 

De database is op dit gebied de grootste van de wereld. Het wordt vandaag de dag beschouwd als de autoriteit op het gebied van informatieverzameling gerelateerd aan de koop en verkoop van tweedehands goederen. Door een check te doen voorkomt u het kopen of verkopen van gestolen, imitatie of geblokkeerde telefoons.

Bron; Persbericht Telefooncheck / MobiMY


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha