Maar enkele typen pc's met een Intel Skylake-processor kunnen straks met Windows 7 of 8.1 overweg. De rest én opvolger van Skylake - genaamd 'Kaby Lake' - accepteert alleen nog Windows 10. Ook voor pc's met nieuwe generaties AMD en Qualcomm-processors moeten het stellen zonder de terugvalmogelijkheid op een ouder besturingssysteem, is de boodschap van een officiële Microsoft-blog. Zo werkt Qualcomm's nieuwste '8996' chips alleen nog met Windows 10 net als 'Bristol Ridge' processorlijn van AMD. Microsoft belooft nog met een lijst te komen van systemen die nog wel Windows 7 of 8.1 mogen draaien.

De nieuwe strategie betekent een omkeer in het beleid van Microsoft. Tot nog toe was het om een gegeven moment niet meer mogelijk met oude hardware het nieuwste besturingssysteem te gebruiken. Nu kun je de nieuwe hardware niet meer met oudere, maar courante besturingssystemen gebruiken. In het beste geval lukt het wel de oudere versie van het besturingssysteem te installeren maar levert Microsoft er vervolgens geen updates meer voor via Windows Update. In veel gevallen weigert de pc gewoon het oudere besturingssysteem te accepteren.

Ondertussen begin je je af te vragen of er ooit eens een einde komt aan het ondertussen wel erg dictatoriale gedrag van Microsoft in zijn Windows 10-pushbeleid.

Alles bij de bronnen;  AutomGids &  WebWereldAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha