Microsoft heeft bekendgemaakt dat er een foutje is geslopen in de november-upgrade van Windows 10. Gebruikers die niet werken met de standaard privacy-instellingen lopen het risico dat deze per ongeluk zijn gereset. Microsoft raadt daarom aan om even je privacy-instellingen te controleren. 

Nog lang niet alle gebruikers hebben de laatste Windows 10-upgrade geïnstalleerd maar degene die wel hebben geüpgraded doen er verstandig aan even hun privacy-instellingen te controleren indien ze deze eerder ook al hadden aangepast. Het betreft vier settings, waarvan twee in Instellingen > Privacy > Algemeen. Om precies te zijn de bovenste twee opties overreclame-id en Smartscreen-filter. Standaard staan ze Aan, maar je kunt ze Uit zetten. De andere twee functies die wellicht zijn gereset vind je in het Privacy-menu onder Overige apparaten (optie synchroniseren) en Achtergrond-apps.

Als je op de startknop drukt en vervolgens winver in typt en op enter drukt kan je eenvoudig zien of de Windows 10 november-upgrade al is geïnstalleerd. Als er bij buildnummer 10586 staat of hoger dan is de november-upgrade geïnstalleerd en is het wijs om even je privacy-instellingen na te lopen. Als daar nu staat 'Bijwerken naar Windows 10, versie 1511, 10586', is er niets aan de hand. De update moet dan nog worden uitgevoerd en Microsoft heeft de bug er inmiddels uitgehaald.

Alles bij de bronnen; CompIdeeTechzine


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha