Afkicken of tenminste minderen met sociale media is een populair goed voornemen voor 2018. Met reden, want maar liefst 28 procent van de Vlamingen geeft aan geen dag zonder Facebook en Instagram te kunnen. Geen idee hoe je die verslaving kunt afbouwen? Wij geven enkele tips. 

1- De meest drastische maatregel die je kunt nemen, is natuurlijk je smartphone buiten gooien en vervangen door een standaard telefoon. 
2- Zet meldingen af van apps
3- Verwijder bepaalde apps
4- Vertel je omgeving dat je afkickt
5- Stel vaste momenten in waarop je sociale media mag checken

6- Schakel de hulp in van apps. Heus er is een app om je smartphoneverbruik in te perken. Wil je maximum een kwartier per dag met je gsm bezig zijn? Dan kan je een limiet instellen. De apps Moment (iOS) of Quality Time(Android) waarschuwt je wanneer je daar over gaat, zodat je zelf met een hopelijk ijzersterk karakter kan zeggen wanneer het genoeg is geweest. Procrastination Punisher (Android) speelt het zelfs nog harder, en laat je in de buidel tasten als je jouw goede voornemens niet nakomt. Op voorhand kan je instellen welke apps op welk moment geblokkeerd moeten worden. Waag je het toch om die apps te openen binnen die tijdspanne, dan wordt er een bedrag van jouw rekening aan het goede doel geschonken.

Alles bij de bron; HLN