Mega, het bedrijf van Kim Dotcom, komt binnenkort met een nieuwe dienst. Het gaat ditmaal om een chatservice die met Skype moet gaan concurreren. Zoals bij alle producten van Mega het geval is, staat privacy hierbij hoog in het vaandel.

De nieuwe chatdienst werkt vanuit de browser en moet concurreren met Skype, zo blijkt ook uit een tweet van topman Kim Dotcom zelf: "Mega lanceert binnenkort een volledig versleutelde chatdienst voor browsers met ondersteuning voor bestandsoverdracht op hoge snelheid. Doei doei, Skype."

MegaChat zal vanuit Nieuw-Zeeland worden gehost, "Geen enkele Amerikaanse dienst kan vertrouwd worden met je data. Ze moeten de overheid bij wet voorzien van achterdeurtjes." 

Alles bij de bron; TechZine

Dropon: Wéér een privacyvriendelijk sociaal netwerk ?

Dropon is de meest recente in het rijtje 'privacyvriendelijke sociale netwerken', en met de slogan 'Giving a s*%t about your privacy' lijkt de website er inderdaad serieus over te zijn. In de privacyvoorwaarden van het netwerk staat dan ook in duidelijke taal beschreven hoe Dropon je privacy respecteert. De site verstuurt al je gegevens versleuteld, en je data wordt nooit gedeeld met adverteerders of overheden.

Mooie woorden natuurlijk, maar maken die Dropon nou écht zo veilig? Wat de website in ieder geval wel helpt, is dat alle servers ervan in Canada staan. Dat betekent dat de Amerikaanse geheime diensten een stuk moeilijk bij de data terecht komen. Ook kan geen beroep worden gedaan op de Freedom Of Information-wet, waarbij de veiligheidsdiensten bijna onbeperkt data mogen graaien van servers.

Bron; CompIdee