Toen Tinder Social vorige week lanceerde viel het mensen gelijk op dat je kan zien wie van je Facebookvrienden tindert. Ene "Alex" zei op Tumblr dat je door bepaalde kwetsbaarheden te hacken kunt zien wanneer iemand voor het laatst online was.

Dat was voorheen al het geval in de app Tinder, maar in november vorig jaar werd die mogelijkheid weer verwijderd. Veel mensen vonden het niet erg prettig hun dategedrag op die manier bloot kwam te liggen. Tinder veranderde daardoor feitelijk in griezelig stalkhulpje. Het is technisch vrij uitdagend om toegang te krijgen tot deze Tinder Social info, maar Alex heeft een programma ontwikkeld die het een stuk gemakkelijker maakt. Het programma staat nu opGitHub, een open source codeplatform. 

Alex heeft Tinder al bericht dat ze iets aan hun veiligheid moeten doen, maar kreeg alleen de reactie: "dit is een functie van Tinder Social." Het bedrijf speelt zelf de emancipatiekaart. In een verantwoording zeggen ze dat "het belangrijk is dat mensen weten dat Tinderen niet geheim is." Dat klinkt best aardig. Maar de meeste mensen willen niet dat hun partner kan zien wanneer ze tijdens een dinerdate stiekem op de plee zitten te tinderen.

Alles bij de bron; MotherBoardVice [Thnx-2-Luc]Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!